Как да се предпазим от ВАРОВИК Система за защита от накипи и корозия - НЕУТРАЛИЗАТОР НА КОТЛЕН КАМЪК -
12.12.2015

Система за защита от накипи и корозия - НЕУТРАЛИЗАТОР НА КОТЛЕН КАМЪК

Как да се предпазим  от ВАРОВИК

Система за защита от накипи и корозия - НЕУТРАЛИЗАТОР НА КОТЛЕН КАМЪК -

Система за  защита  от накипи и корозия

Защита от котлен камък и вредните му последствия.

Защита на водопреносната система, и уредите в дома или промишленността свързани с котления камък.

Хидро Магнитните Системи за неуитрализация и почистване на варовик, котлен камък и производните им съединения възпрепятства образуването на накипи и отстранява съществуващите вече отлагания по мрежата.

 

Кратко описание

гаранция на производителя от 25 до 50 години. (в зависимост от модела)

Хидромагнитната система, която Ви предлагаме, променя твърдостта на преминаващата през нея вода като възпрепятства образуването на накипи и отстранява съществуващите вече отлагания по мрежата.

Неутрализатора действа посредством силно циклично магнитно поле, създадено от съвременни високоенергетични магнити. Под  влиянието на това поле се променят физичните свойства на водата и в резултат съдържащите се в нея соли на калция  и магнезия  променят способността си да се отлагат под формата на плътен камък. 

Хидромагнитната система може да се използва за защита на системите за отопление, оборудване на басейни, мрежите за студено и топло водоснабдяване, парни и водни котли, бойлери и топлообменници, промишлени системи за охлаждане и овлажняване на въздуха. .

 

  Неутрализаторът има  следните  технически  параметри :

• основна  система се  явява  магнитният   материал  неодим-желязо-бор  ( Nd–Fe–B);

• магнитната   енергия на  материала на сърцевината е  (ВН)  > 260 кДж/ м3 ;

• остатъчната магнитна  индукция  на сърцевината е  1,15 – 1,25 Тл ;

• радиалната  съставляваща на  магнитната индукция в близост до вътрешната стена на корпуса е не по-малко от  0,2 Тл ;

• максимално налягане на водата - 0,8 Мпа, при предварително заявяване - до 1,6 Мпа; 

• скорост на протичащата вода през ХМС    - 0,5 – 4,0 м/с.

РАЗЛИЧНИТЕ ВАРИАНТИ НА ХИДРО МАГНИТНИТЕ СИСТЕМИ ПРОТИВ ОТЛАГАНЕ НА КОТЛЕН КАМЪК, СА ПОДХОДЯЩИ КАКТО ЗА ДОМАШНИ УСЛОВИЯ, ТАКА И ЗА ТЕЖКИ ХИМИЧЕСКИ ПРЕПДПРИЯТИЯ, ЗАВОДИ, СИСТЕМИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ, ЦИРКУЛАЦИОННИ СИСТЕМИ С ТОПЛА ИЛИ СТУДЕНА ВОДА, И ПРЕНОСНИ МРЕЖИ В БЛОКОВЕ, ВХОДОВЕ, ОТДЕЛНИ АПАРТАМЕНТИ. ГАРАНТИРАНО ПРОЧИСТВАНЕ НА СИСТЕМАТА ОТ КОТЛЕН КАМЪК В РАМКИТЕ НА 30 ДНИ ПРИ НОРМАЛЕН РЕЖИМ НА ЕКСПЛОАТАЦИЯ.

Котления камък пада, ХМС не позволява образуването на нов котлен камък, а вашите уреди и тръбопроводна мрежа се изчистват до състояние - НОВО!!!

Хидро магнитната система, помага за удължаването живота и експлоатационния период на всички съоръжения.Като в дома това са, бойлер, пералня, съдомиялна, смесители, душове, тръби. След измиването с вода преминала през ХМС, котления камък се разгражда от тави, тенджери, печки и всичко което е имало съприкосновение с водата.

Хидро-магнитната система против отлагания и варовик, предпазва и човешкия организъм.

Моля разгледайте клипа - ПЪТЯ НА ВОДАТА - https://www.youtube.com/watch?v=YZEt-JziC3E

 

НАШИ КЛИЕНТИ СА РЕДИЦА ПРЕДПРИЯТИЯ. КАТО НАША ОСНОВНА ГОРДОСТ СА ИНСТАЛИРАНИТЕ ХИДРО-МАГНИТНИ СИСТЕМИ, В ЗАТВОРЕНИЯ ЦИКЪЛ НА ПРЕДПРИЯТИЯ - СОДИ ДЕВНЯ. СЛЕД ИНСТАЛАЦИЯТА, РАЗХОДИТЕ В КОМПАНИЯТА ПО ПОЧИСТВАНЕ НА КОТЛЕН КАМЪК И РЕМОНТИ ПРИ АМОРТИЗИРАНЕ НА ТРЪБОПРОВОДНАТА СИСТЕМА СА СВЕДЕНИ ДО АБСОЛЮТНИЯ МИНИМУМ. ТРЪБИТЕ КОИТО ДО ТОЗИ МОМЕНТ СА СЕ НУЖДАЕЛИ ОТ ЕЖЕСЕДМИЧНО ПОЧИСТВАНЕ ДНЕС РАЗЧИТАТ НА ХИДРО МАГНИТНИ СИСТЕМИ, КОИТО СПЕСТЯВАТ ОГРОМЕН ПАРИЧЕН РЕСУРС.

 

ПРЕДПАЗВА ЦЕЛИЯ ВИ ДОМ ОТ КОТЛЕН КАМЪК И ОТЛАГАНИЯ, ПРЕДПАЗВА ВОДОПРОВОДА КАКТО И ВСИЧКИ СЪДОВЕ ЗА УПОТРЕБА

 

Неутрализаторите се  подразделят  на  битова  и  промишлена  серия:

Битовата серия се произвежда в  резбови изпълнения и е предназначена за разход на вода от  0,08 до 2,0 м.куб/час  (соответно  на тръбопроводи с диаметър 15-20 мм) ( ½” – ¾”).  Материалът на    корпуса   е от  неръждаема стомана.

Промишлената серия се произвежда във фланцеви вариант.  Разчетена е за разход на вода от  0,2 до 1100 м.куб/час  (соответно на тръбопроводи с  диаметър  15 – 500 мм). Материала на    корпуса за  Ду 15, 20 и 25 мм е неръждаема  стомана.  Корпусите на   Ду 32 мм  и по-големите са изпълнени от високо въглеродна стомана. 

 

Неутрализаторът на твърдостта ХМС обезпечава:

 

-предотвратяване на накипообразуването;

-отделяне на съществуващите накипи;

- подобряване на топлоотдаването;

- намаляване разхода на гориво и електроенергия;

- увеличаване срока на годност на оборудоването.

 

Неутрализаторът лесно се монтира, надеждна и дългогодишна е експлоатацията му, не иска абсолютно никакво обслужване и бързо се  изплаща.   При това липсват разходи на електроенергия, материали и консумативи при гаранция на производителя от 25 до 50 години.

 

Срок на  доставка на  ХМС  до клиента–  до  3  дни.

При  количества  60% предплата.  

Времe   за  изработка  на  системи от  Ду  125  мм  и  по-голям  - от  2 до 4 седмици.

 

Варовикът е скала съставена предимно от калциев карбонат. Водите с високо съдържание на този елемент се наричат – твърди. При загряването на такава вода до температури над 50 C , варовикът се отлага по водоносещите части. Тези отлагания са известни, като - Котлен камък или накип. Това води до износване, стесняване на пропускащите течения и запушването им. Ако не се третира за питейни нужди, водата може да се третира с препарати за понижаване съдържанието на варовик.

Варовикът във водата преобладава навсякъде и причинява натрупване на т. нар. Котлен камък по стените на тръбите, около нагревателите и други части на машините и водопроводната мрежа. Намаляването на производителността и увеличаването на разходите за ел. енергия са следствие от това. Обслужващият живот на инсталацията свързана с водната система също ще бъде афектирана.

Методът на Хидро Магнитна Система, против отлагания и накипи е едновременно ефективен и щадящ околната среда – без химически добавки, които да променят вкусът и качеството на водата. Също така, количеството на детергентите в машините и уредите може да бъде намалено средно с около 25%, в резултат на по-ниското повърхностно напрежение на водата.

Приложения:

 

Жилищни сгради;

Хотели;

Плувни басейни;

Индустриални производства;

Фабрики и заводи;

Котелни помещения;

----------------------------------------------------

последици от котления камък - https://www.youtube.com/watch?v=WB0uPkLQOWg&feature=youtu.be

Проблемът: котленият камък и корозия

 

Котленият камък и корозията винаги са представлявали огромен проблем за промишлеността, защото увеличават производствените разходи. Калциевите, магнезиевите и карбонатните йони образуват твърди кристалоподобни отлагания, чието количество се увеличава пропорционално на температурата. Това води до образуване на слой от котлен камък в тръбите, преждевременно влошаване характеристиките на съоръженията, повреда на машини и най-накрая понижаване на ефективността в рамките на производството. Освен това, кислородът, който се съдържа във водата, активизира корозията на цялото съоръжение и на машините.

 

Последиците:

Циркулационните системи за охаждане (например охладителните кули) трябва да се почистват от котлен камък по химически способ, което е разход на време и пари.

Тръбните топлообменници трябва да се почистват по химически способ а, плочите на пластичатите топлообменници трябва в повечето случаи да се подменят.

Конвектоматите натрупват котлен камък при високи температури.

Вакуумните и центробежните помпи натрупват котлен камък и това скъсява силно срока им за нормална работа.

Котлен камък и продукти на корозията се натрупват в тръбопроводите, като причиняват аварии и предпоставки за наводняване.

Душовете, тоалетните, миялните и пералните системи, бойлерите за топла вода и фитингите натрупват отлагания от котлен камък и трябва периодично да се почистват или подменят нагревателните елементи.

Времето за извършване на поддръжка, химическо третиране, ремонти и аварии отнемат време и са скъпи по отношение на съоръженията и производствените разходи.

 

Конвенционална химическа обработка:

В някои места, като например в охладителните кули и циркулационните контури за топла вода, от важно значение е водата да има известна степен на твърдост, за да предпазва от корозия. Затова се използват стабилизатори за твърдост на водата, а също толкова често напълно омекотена вода се смесва отново с нетретирана вода. Освен това йоннообменните смоли предполагат скъп и сложен начин за третиране на водата, който често може да засили корозионните свойства на водата и да създава проблеми.

 

ПРЕДПАЗВА ЦЕЛИЯ ВИ ДОМ ОТ КОТЛЕН КАМЪК И ОТЛАГАНИЯ, ПРЕДПАЗВА ВОДОПРОВОДА КАКТО И ВСИЧКИ СЪДОВЕ ЗА УПОТРЕБА

Модел Тип съединение Диаметър на тръбата     Производителност Габарити дължина/диаметър Тегло 

  мм  (дюйм) min~max   м3/час   мм кг

Битова серия  

ГМС- 15м Резбово      15  (  1/2" ) 0,08 ~ 0,8 95 / 30 0,5

ГМС- 15 Резбово      15  (  1/2" ) 0,08 ~ 1,5 120 / 30 0,5

ГМС- 20м Резбово      20  (  3/4" ) 0,10 ~ 0,8 95 / 45 0,5

 ГМС- 20 Резбово      20  (  3/4" ) 0,15 ~ 2,0 130 / 45 0,6

Промишленна серия  

ГМС- 15 Резбово      12  ( 1/2" ) 0,2  ~  2,5 165 / 30 0,7

ГМС- 20 Резбово      20  ( 3/4" ) 0,5  ~  4,0 165 / 45 0,9

ГМС- 25 Резбово      25  ( 1" ) 1,0  ~  7,0 180 / 60 1,5

ГМС- 25 Фланцево      25  ( 1" ) 1,0  ~  7,0 292 / 140 5,5

ГМС- 32 Резбово      32  (1 1/4" ) 1,8  ~  10 190 / 60 2

ГМС- 32 Фланцево      32  (1 1/4" ) 1,8  ~  10 294 / 140 14

ГМС- 40 Фланцево      40  (1  1/2") 2,5  ~  13 307 / 160 16

ГМС- 50 Фланцево      50  ( 2" ) 3,5  ~  20 338 / 195 23

ГМС- 65 Фланцево      65  (2  1/2") 5,0  ~  35 397 / 215 30

ГМС- 80 Фланцево      80  ( 3" ) 8,0  ~  45 451 / 245 50

    ГМС-100 Фланцево      100  ( 4" ) 12  ~  90 520 / 280 60

  Устройства от  ХМС 125 до ХМС 1 000 се изработват по поръчка в срок от 4 до 8 седмици  ХМС 125 до ХМС 1 000 до ХМС 1 000 се изготвят по поръчка в срок от 4 седмици

 

http://www.kotlenkamak.bg/56.html
http://www.shop.etiket.bg/
http://kotlenkamak.bg/26.html

За контакти

ЯНЕВ ПРИНТ ЕООД
Адрес: Варна, 9002, ген. Столетов 8   
Телефон: 052 643828       
email: office@etiket.bg
email: magazin@etiket.bg
web: www.etiket.bg
web: www.shop.etiket.bg
web: www.kotlenkamak.bg

Facebook Намерете ни във Facebook